Holubova letka žije!

V devadesátých letech se staly legendou. Noční můrou všech novinářů a pořadatelů tiskových konferencí a firemních prezentací. Dobře sehraná parta se společnými vlastnostmi, neomaleností a nezdolným apetitem.

Partička novinářů seniorů pojmenovaná po svém neformálním vůdci, kterým byl jistý Holub, dokázala znehodnotit jakoukoliv tiskovku nebo prezentaci, ovšem za předpokladu, že byla doprovázena hodnotným občerstvením. Pokud firma představila své nové produkty a poskytla při tom novinářům minerálku, kávu a sušenky, mohla si být jistá, že Holubova letka je mine bez povšimnutí. Letka byla vybavena průkazy svazu novinářů, který bohužel poskytoval i seniorské průkazy, její členové již dávno nepsali do žádných novin ani časopisů. V připadě dotazu se neodbytný pořadatel dočkal zamumlání- jsem"volný novinář". Nikdo z nich jedinkrát nepoložil dotaz nebo nepřispěl do diskuse. Zato s posledními slovy pořadatele (a často i dříve) se doslova vrhla na připravené občerstvení, které zmizelo v útrobách a igelitkách letky závratnou rychlostí.

Na přelomu tisíciletí nájezdy letky ustávají a její členové, pravděpodobně sešlostí věkem, již nekazí dojem z připravených akcí. Myslel jsem, že tato éra definitivně končí. Z omylu jsem byl vyveden nedávnou informací, že exministr Zdeněk Žák se o své vůli a nepozván, nejen svezl letadlem do Londýna se státní delegací vedenou místopředsedou vlády a nechal se fotografovat při oficiální příležitosti, ale dokonce se zúčastnil i slavnostního oběda! Tento pán, který proslul poněkud svérázným vedením svěřeného resortu a především, mírně řečeno, nadstandartním využíváním výhod (a to i po ukončení svého ministrování) je důstojným nástupcem Holubovy letky v duchu její nejlepší tradice!

 

Autor: Petr Havránek | sobota 14.2.2015 10:57 | karma článku: 12,44 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Petr Havránek

Všem stejné podmínky?

9.2.2018 v 16:28 | Karma: 22,78

Petr Havránek

Není nad jasný politický názor!

24.1.2018 v 17:16 | Karma: 18,32