Diskuse

Zachrání 15% naše školství?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86o92s97e69f 35N11i74k35l

13. 9. 2017 12:55

...jak chcete řešit nadostatek učitelů na ZŠ?...učitel, který vystuduje PF, raději bude pracovat jinde (a důvodem je skutečně mzda)...

0 0
možnosti
Foto

Pane Havránku, máte bezesporu pravdu, ale potíž je v tom, že právě ti "zadarmo drazí" jsou nejukřičenější. Těch plošných 15% se tudíž neprojeví v diferenciaci, ale pouze v základu - v lepším případě. V tom horším případě to pouze vykryje ty činnosti, které sice už měly být placené, ale ředitelé na ně prostě peníze neměli.

0 0
možnosti

K61a92r15l98a 80S49u71c25h95á

13. 9. 2017 10:39

já si učitele představuji jako Havelku z Krakonoše a lyžníci nebo Štěpánka z Počestných paní Pardubických, starali se o stravu, ubytováni a otop pro žák. Ta dnešní nátlaková skupina toho moc nenaučí, ale každý rok natáhne ruku, že za to chce více

0 0
možnosti

No tak učitele dělám, ale to co vy píšete, patří do c.k. mocnářství či maximálně první republiky. Přece jen od té doby nějakých sto let uplynulo a s tím my učitelé nic neuděláme. Tím neříkám, že se nedá učit lépe a efektivněji, než se to činí, ale to je rovněž věc, kterou jednotlivý učitel ovlivní jen částečně.

0 0
možnosti

Dát více peněz na platy ve školství je OK. Navyšovat by se však měly především nenárokové složky mezd, jako je osobní ohodnocení. Tak bude mít ředitel možnost ocenit dobré učitele, kteří naučí a dělají i něco navíc. Odbory však něco takového nikdy nepřipustí, protože jejich základnou jsou právě ti méně aktivní a předáky ti, kterí by se jako běžní zaměstnanci ani neuživili.

0 0
možnosti

A kde berete jistotu, že ředitel bude oceňovat dobré učitele, a ne jenom své oblíbence?

4 0
možnosti

No jo - ale víte, kolik plošná úprava (ještě s přiměřeným křikem) přinese hlasů (křesel, peněz) ČSSD!! A víte, jak moc by ztratili případní oponenti?

0 0
možnosti