Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^kdo myslel že to bude jinak byl blázen;-D

0 0
možnosti
Foto

To není žádnej objev. Přesně tohle jsem v hospodách (a taky v některých menších lokálních potravinách) očekával. A taky se to naplnilo.

0 0
možnosti
Foto

I75v34a73n 68M36a56r39e65k

23. 11. 2017 19:00

Babišovku,nebabišovku. . . . . Chytrolínů na toto téma bylo a je "neurekom" . Mám kamaráda-živnostníka, který před nedávnem odešel do penze . EET si moc neužil a protože byl též velký chytrolín, sociální odvody platil jak platil, ale asi to moc nepřeháněl, poněvadž mu byla penze vyměřena necelých 7 táců.

Určitě zde budu nařknutý , že nechápu smysl psaného textu,neudržím myšlenku atd. Ale jak se říká, vše souvisí se vším a kdo chytračí s EET , zcela určitě tak činí i se sociálními odvody . . . . . takže směle do toho, dožijete se zcela určitě zasloužené a bohaté penze. R^

0 0
možnosti
Foto

Inu, každý svého štěstí strůjcem. Můžu nesouhlasit, můžu nadávat, můžu protestovat, ale zákon nařizuje, tak plním. A hlavně se tím nenervuju. Nějakej dementní zákon (dle mého soukromého názoru dementní) mi nestojí za to, přivodit si infarkt.

0 0
možnosti
Foto

EET je podfu(c)k a zlodějna a tudíž jeho obcházení tu okrádačku naopak snižuje. ;-D

3 1
možnosti
Foto

To je geniální. A neměl byste nějaký snadno čitelný popis, jak k tomu dochází?

Prostě něco, jako: Vytočím ze sudu více piv (okradu hosty na míře) a rozdíl strčím do kapsy.

2 0
možnosti

Krást se nemá, kdysi byly u těchto profesí záhumenky. Boží mlýny melou ......:-)

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji Neviditelného psa. EET je tam poslední dny v seriálu rozebráno od A do Z. Považuji se za znalce, ale fakt nevycházím z údivu. Je to ještě mnohem horší než jsem si do teď myslel. Ale kobliháři jsou spokojeni protože si myslí, že to těm hospodským bylo natřeno. Zdůrazňuji to slovo "myslí".

5 2
možnosti

Ve velkých restauracích to možný není, to lze jen v malých provozech. No tak vydá pár piv bez účtenky. Na pivě má 6 Kč čistýho. To je fakt ranec, o co ty hospodský "okrádaj" stát.

2 1
možnosti
Foto

S Babišem nehraju.

Jsem toho názoru, že majitel venkovské hospody je člověk, který se jedva uživí, po státu nic nechce (snad jen to, aby mu nelezl na nervy a nechal ho žít). Takže, jestliže mou účtenku neodešle, nevadí mi to.

Víc mi bude vadit, pokud jako daňový poplatník mu budu přispívat v jeho nezaměstnanosti dávkou na ÚP.

8 1
možnosti
Foto

Kdysi, moje první žena, pracovala ve Výzkumném ústavu obchodu a ten, ač socialistický měl jeden základní pojem.

A tím byl nákupní spád. Jinými slovy, pro kolik obyvatel se již vyplatí postavit třeba samoobsluhu nebo zřídit jiný krám.

A my, ač stále žijeme v Havlovu mafiánském kapitalismu, bychom se také měli o ty malé obce starat, aby se nevylidňovaly, i když ty hospody nemají potřebný nákupní spád.

A dá se začít nějakou daňovou úlevou, paušálním zdaněním, odpuštěním nájemného, příspěvkem na "mzdu" hospodského a podobně, tak, aby ta hospoda fungovala.

A taky bych jim povolil ty kuřárny a mohli by si demokraticky odhlasovat (vždyť se jedná o stále stejné hosty), že kuřárnou je celá hospoda.

3 0
možnosti
Foto

Poněkud naivní přístup, to ho brzo chytnou. Nemluvě o tom, že pokud to není čistě rodinná hospoda, tak se skutečně v kase účtuje, aby personál neokrádal majitele. EET se ovšem dá obejít mnoha jinými způsoby a i když se neobejde, tak daňovým únikům nezabrání - hlavně těm větším. Jestli vás žádné možnosti nenapadají, tak si přečtěte článek na Neviditelném Psu na toto téma, poslední část je tady: http://neviditelnypes.lidovky.cz/eet-proc-se-nezvysi-vyber-dani-z-prijmu-4-fdj-/p_ekonomika.aspx?c=A171118_225809_p_ekonomika_wag

3 0
možnosti
Foto

K článku na NP:

Možnosti tam uváděné jsou známé a jsou ještě další. Většina z nich je však použitelná pouze pro samostatného živnostníka, kterému s kasou nepracují zaměstnanci, popř. pro rodinnou firmu. Ale např. kasa vydávající účtenky na různé firmy samozřejmě není legální, ač to tam píšou.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS