Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

A nešlo by dávat peníze sportovním klubům na počet sportovců? A při výhře zlato stříbro bronz odměnit prémiema? Bylo by to férovější, potom nebude možné napsat o jednom činovníkovi ve fotbale že bere půl milionu měsíčně. Celá koncepce dávání peněz do sportu je špatná. Už se zjistilo kam zmizeli ti milióny které měly být vyplaceny sportovcům a ztratily se? Jako vžy, ticho po pěšině.

0 0
možnosti

Jestliže byste chtěl systematickou podporu malých sportů, musel byste vybrat o pár miliard více na daních. I když se to nezdá, v tomto případě se stát chová racionálně - dává peníze tam, kde mají největší užitek.

0 4
možnosti
LS

S tou státní racionalitou si nejsem moc jistý. Podle mě by třeba půl miliardy za vepřín v Letech, šlo využít mnohem efektivněji jinde. Třeba zrovna pro ty sportovce...

5 1
možnosti
Foto

K21a46r71e49l 14C21a42c55h

25. 2. 2018 10:41

Matně si vzpomínám, jak si Janek Ledecký posteskl, že lyžařský svaz při minulých ZOH v Soči neumožnil start Ester v lyžařských disciplínách, když už tam jela kvůli soutěžích na snowboardu. A dnes jsou rádi za její lyžařský úspěch. Financování sportu mnoho nerozumím, ale mám takové nejasné tušení, že stát by neměl finančně podporovat sporty, kde příjmy i vcelku průměrných sportovců vysoce převyšují náklady na provozování tohoto sportu. Finance pak směrovat tam, kde finanční podpora pomůže sportovcům přežít.

Mám obrovskou radost z úspěchu Ester Ledecké, jak na minulé, tak na současné olympiádě. Je mi také jasné, že bez finančních možností a podpory rodiny by to nebylo množné. Ale takové je to v tzv. pro nás malých, nebo nikoli masových sportech. Rád sleduji například úspěchy Martina Šonky a Petra Kopfsteina v seriálu RedBull Air Race. Ufinancovat takový sport znamená veškeré výdělky do něj investovat a hlavně neustále shánět sponzory. I proto se musí člověk těmto lidem obdivovat daleko více, než placeným nádeníkům sportů masové zábavy.

10 1
možnosti

Obdiv ano, s tím souhlasím. Ale "než placeným nádeníkům sportů masové zábavy", to zní jak z komunistické televize. I rodiče těch Vašich "nádeníků masové zábavy" musí obětovat hodně

4 0
možnosti
PV

Uz se tesim, az se vsichni ti paraziti, co se na tom ted budou chtit obohatit, financne ci politicky, odkopou.

3 2
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1427x
Jsem důchodce, který díky práci mezi mladými lidmi odmítá názor, že generace si nemají navzájem co sdělit.

Seznam rubrik