Diskuse

Had na deset?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Divit se straně, která jde do voleb, že se chce dostat do parlamentu, je jako dívat se na zahradníka ryjícího záhon a říkat si: "Sakra, nechce on tam nakonec něco pěstovat?":-/:-)

2 0
možnosti
PK

Zahradníka jste vystihla přesně. Od toho přece jsou volby. A pokud lidovci dokáží s minimem % udělat maximální vysledek v rámci vládnutí, je to jejich um. Nejsem volič KDU, ale dát hlas někomu, kdo potom není schopen realizovat svůj program mi připadá horší.

1 0
možnosti
JB

J66a90n 80B75u85r50i40a24n

26. 7. 2017 10:07

Pokud si to dobře pamatuji, tak chronologicky to bylo asi takhle:

1) Starostové jsou na kandidátce TOP09. Ta strana jde poté, co se předsednictví vzdal Karel a musel to vzít Kalousek preferenčně do háje.

2) Starostové zjišťují, že korýtek bude ubývat. Hledají řešení a začnou jednat s lidovci.

3) Lidovci jim nabídnou to samé, co TOPka - kandidujte na naší kandidátce. Starostové jsou proti - chtějí být vidět a proto chtějí koalici.

4) Lidovci to odkývou.

5) Preference stále naznačují, že se tahle koalice do PS nedostane (nepřekročí 10 %). Lidovci tedy zatáhnou za záchranou brzdu a opětovně Starostům nabídnou, ať kandidují na jejich kandidátce.

Tak je to sice trochu zbabělé řešení, ale jde o pragmatismus. Dokážete si představit, co by pro lidovce znamenalo, kdyby v té koalici dostali nějakých 9 %? V té straně by se rozpoutalo peklo.

Lidovcům vyčítám akorát to, že byli naivní a že na tu koalici s partnerem, který přináší tak 1% hlasů vůbec kdy kývli.

3 0
možnosti
JH

Ten přehled docela sedí, gazdíkovci opravdu nejsou žádní morální giganti.

Jenže, lidovci tu koalici podepsali,několikrát odhlasovali,vedli spousty velkých slov o vlastní statečnosti... a když začalo jít do tuhýho, stáhli kalhoty.

Odpuzující!

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste to popsal velmi výstižně. Lidovci ukázkově předvedli to, co je trendem aktuální politiky: účel světí prostředky. Zásady, morálka, kontinuita názorů a deklarací je přežitek.

0 2
možnosti
JH

Pravda, lidovci znovu ukázali zač stojí.

Starostové jim samostatnou kandidátku uštědřili zaslouženou facku - bylo to od nich pěkné gesto, ale s tím chytrolínem Gazdíkem jim moc nefandím. Takže, radost by mi udělalo: pokrytečtí lidovci 4 %, Gazdíkovci 2%

1 3
možnosti